GIV EN PIGE RET -Kampagnen

MUSONET fortsætter arbejdet

Nye uddelinger af fødselsattester i

Koulikoro og Gao bringer håb til piger og deres familier

TEMA: Her kan du hjælpe

ODEF og WILDAF, medlemmer af MUSONET, uddelte fødselsattester i Kaniogué og Gao

Trods den anspændte sikkerhedssituation i Mali og nu COVID-19 krisen arbejder KULUs partner MUSONET ufortrødent videre med at sikre

pigers rettigheder ved at uddele fødselsattester.


Hanne Liveng fra KULUs Mali-gruppe bringer en opdatering.

Inden nedlukningen i Mali nåede ODEF at fejre uddeling af 175 attester til piger d. 13. marts i Kaniogué, Koulikoro distriktet. Her mødtes pigernes familier med lokale autoriteter og ODEF og MUSONET repræsentanter for at fejre pigerne og danne et netværk, der skal sikre, at pigerne med attest ikke får afbrudt deres elementære skolegang.Umiddelbart efter uddelingen i Kaniogué erklærede Malis regering landet i undtagelsestilstand. Alle skoler blev lukket, og der blev indført udgangsforbud mellem 9 aften og 5 morgen i hele landet. Det lukkede forbindelserne mellem Gao i nord og hovedstaden Bamako, og transport mellem byerne blev umulig.


WILDAF Gao stod parat med næste uddeling af attester til pigerne, og de havde mange navne på ventelisten, men manglede de officielle blanketter som ikke kunne komme frem. Omsider, d. 15. april, nåede 111 attester frem til WILDAF Gao, som måtte uddele dem uden nogen ceremoni. En stor skuffelse for de 111 piger og deres familier - og for de 300 piger og deres familer, der stadig venter på, at uddelingerne kan fortsætte.

Efter en måneds nedlukning føler Gao sig isoleret fra hovedstaden, fødevaretransporter kan ikke nå frem, og sulten truer. Men foreløbig er der ikke tegn på, at regeringen ændrer nedlukningen af landet.