MUSONET (tidl. Femnet Mali)

Kvindernes U-landsudvalgs samarbejdspartner om "Giv en pige ret"

Kvindernes U-landsudvalg samarbejder med MUSONET om kampagnen ”Giv en pige ret”.Musonet er Malis nationale platform af den pan-afrikanske kvindeorganisation FEMNET - The African Women's Development and Communication Network.

MUSONET er fra 1988 og blev oprettet med det formål at dele erfaringer, information og strategier med afrikanske kvinde-NGO’er.

Mama Koite er MUSONETs forkvinde. Hun er uddannet lærer, har arbejdet med ungdomsaktiviteter i mange år, og så har hun 25 års erfaring som fagforeningsleder. Mama udtaler:

”Jeg kæmper mod uretfærdighed, og for at freden kan bevares i mit land. Kvinders og pigers situation her er meget, meget vanskelig, og opgaverne er enorme, men vi skal starte 'petit a petit'. Hvis jeg lægger en sten, du lægger en sten, og en anden også lægger en sten, så har vi til sidst en mur.”

MUSONET blev stiftet som nationalt netværk i Mali i 2004, og i dag har organisationen 33 medlemsorganisationer fra hele Mali. Målet er at nå ud i alle egne af Mali med tilbud om aktiviteter, der kan styrke kvinders organisering og netværk, uddannelse i rettigheder og fortalervirksomhed samt anden træning, information og dokumentation.

MUSONET har organiseret flere seminarer og workshops med fokus på 2015-målene, 10 års status efter FN’s 4. verdenskvindekonference i 1995 samt kvinders rolle i forebyggelse af konflikter og krige.

 

Flere piger får papir på deres identitet

I perioden januar 2016 til februar 2017 er der uddelt 1550 fødselsattester til piger i ni forskellige områder i Mali, heriblandt den konfliktramte provins Gao i den nordlige del af landet. Det fortæller KULUs partner i Mali, MUSONET. Gao provinsen har siden efteråret 2016 været en del af Giv en pige-kampagnen, hvor der er blevet uddelt 300 attester.

KULU har i samarbejde med den lokale maliske partner MUSONET støttet arbejdet med at få udstedt fødselsattester og andre identitetspapirer til piger og kvinder i Mali siden 2008. Mere end 3.500 kvinder og piger har fået bevis på deres ret takket være Giv en pige ret kampagnen samt støtte fra kampagnepartnere og fonde. 
 


AddThis Social Bookmark Button

Gavekort

Giv en gave med mening
Giv en pige eller hendes mor ret ved at købe et gavebevis
 
Læs mere om "Giv en pige ret", og om hvad et ægtepar vinder ved at få papir på det.

GIV en pige ret - Bidrag via webshoppen