Fatoumata Coulibaly blev taget ud af skolen for at blive gift.Giv en pige ret til at blive i skolen

I Mali skal piger officielt være 15 år, før de må blive gift. Men 25 % af alle piger bliver alligevel gift, før de fylder 15. I Kayes-regionen er 39 % af pigerne blevet gift, før deres 15. år, og 83 % er allerede gift, når de bliver 18.

Fatoumata Coulibaly blev taget ud af skolen for at blive gift. I dag er hun 18 år og har et barn. ”Jeg blev gift meget ung, og mine forældre tog mig ud af skolen til det ægteskab. Jeg har ikke lært nogen profession,” fortæller hun.

Det kan dog være, at Fatoumatas og hendes families liv bliver bedre. Fatoumata har nemlig fået sin vielsesattest, så nu kan hun få et lån og begynde at handle og tjene penge.


Læs mere om pigers ret til at komme i skole og færdiggøre deres uddannelse i forbindelse med Den Internationale Pigens Dag 2013 her


Kvindernes U-landsudvalg sætter hvert år fokus på "16 dage mod vold". Vi arbejder for pigers og kvinders rettigheder i verdens u-lande, hvor deres menneskerettigheder ofte bliver krænket. Vold og overgreb er et symptom på mangel på rettigheder, og derfor er arbejdet mod vold væsentligt for alle, der tror, at alle mennesker har ret til et liv i tryghed og værdighed.

"16 dage mod vold" løber fra den 25. november, som er FN's dag mod vold mod kvinder, til den 10. december, FN's menneskerettighedsdag.

 

Flere piger får papir på deres identitet

Giv en pige ret kampagnen uddeler fødselsattester og ID-papirer til piger og kvinder i ni forskellige områder i Mali.
Fra efteråret 2016 er kampagnen med succes rykket til den konfliktramte Gao-provins i det nordlige Mali. Her har 500 piger i Gao fået fødselsattester i 2017, og 1200 står nu på venteliste til at få en. - Læs mere.

KULU har siden 2008 samarbejdet med det maliske kvindenetværk MUSONET om at udstede fødselsattester og andre ID-papirer til piger og kvinder i Mali. Mere end 4.000 kvinder og piger har fået bevis på deres ret takket være Giv en pige ret kampagnen samt støtte fra kampagnepartnere og fonde. 
 


AddThis Social Bookmark Button

Gavekort

Giv en gave med mening
Giv en pige eller hendes mor ret ved at købe et gavebevis
 
Læs mere om "Giv en pige ret", og om hvad et ægtepar vinder ved at få papir på det.

GIV en pige ret - Bidrag via webshoppen