Halvdelen af befolkningen lever for under én dollar om dagenGiv en pige ret til at gå i skole

Det koster minimum en fødselsattest at sende sit barn i skole i Mali, hvor halvdelen af befolkningen lever for under én dollar om dagen.Så hvis en familie har penge til at få et barn i skole, hvorfor så vælge en af pigerne? De skal giftes bort til en anden familie og have børn – og ikke andet.

I den maliske landsby Samanko bor 22-årige Kadia Keïta. Hun har tre børn, og ingen af dem går i skole. Hun og hendes mand har nemlig ikke råd, og desuden er de piger.

Hun fortæller: ”Min mands forretning går ikke godt. Han har ikke råd til at sende vores børn i skole. Det er piger, og han mener, at de skal giftes senere. Hans ide er, at piger skal tage sig af deres mand og af deres børn.


Læs mere om pigers ret til at gå i skole og færdiggøre deres uddannelse i forbindelse med Den Internationale Pigens Dag her


Kvindernes U-landsudvalg sætter hvert år fokus på "16 dage mod vold". Vi arbejder for pigers og kvinders rettigheder i verdens u-lande, hvor deres menneskerettigheder ofte bliver krænket. Vold og overgreb er et symptom på mangel på rettigheder, og derfor er arbejdet mod vold væsentligt for alle, der tror, at alle mennesker har ret til et liv i tryghed og værdighed.

"16 dage mod vold" løber fra den 25. november, som er FN's dag mod vold mod kvinder, til den 10. december, FN's menneskerettighedsdag.

 

Flere piger får papir på deres identitet

Giv en pige ret kampagnen uddeler fødselsattester og ID-papirer til piger og kvinder i ni forskellige områder i Mali.
Fra efteråret 2016 er kampagnen med succes rykket til den konfliktramte Gao-provins i det nordlige Mali. Her har 500 piger i Gao fået fødselsattester i 2017, og 1200 står nu på venteliste til at få en. - Læs mere.

KULU har siden 2008 samarbejdet med det maliske kvindenetværk MUSONET om at udstede fødselsattester og andre ID-papirer til piger og kvinder i Mali. Mere end 4.000 kvinder og piger har fået bevis på deres ret takket være Giv en pige ret kampagnen samt støtte fra kampagnepartnere og fonde. 
 


AddThis Social Bookmark Button

Gavekort

Giv en gave med mening
Giv en pige eller hendes mor ret ved at købe et gavebevis
 
Læs mere om "Giv en pige ret", og om hvad et ægtepar vinder ved at få papir på det.

GIV en pige ret - Bidrag via webshoppen